viernes, 13 de abril de 2012

Aeshna cyanea ♂


Aeshna cyanea ♂

Olzinelles, Serra del Montnegre-Corredor (Barcelona)


Aeshna cyanea ♂

Regne:
Animalia
Phylum: Arthropoda
Subphylum: Hexapoda
Classe: Insecta
Ordre: Odonata
Subordre: Anisoptera
Família: Aeshnidae
Génere: Aeschna
Espècie: cyanea

És un odonat de grandària considerable, una de les espècies més grans d'Europa, d'uns 7 cm de longitud. Similar a altres espècies del gènere Aeshna, es distingeix per les taques verdoses de la zona superior del tòrax, dues bandes completes als dos últims segments de l'abdomen i pterostigma curt. El tòrax és verd en general, abdomen amb taques dorsals predominantment verdoses, als mascles blaves als últims segments.

No és estrany observar-la en zones humanitzades. Mostren molta activitat al vespre, quan, un cop escalfades pel sol de l'estiu, acostumen a atrapar insectes que surten a volar durant aquest periode del dia. Els mascles mostren caràcter territorial, de vegades, en comptes d'espantar-se, s'apropen per inspeccionar-te.

Es distribueix des dels països de la conca del Mediterrani fins a Escandinàvia (incloent Gran Bretanya) i des d'Àsia Menor fins al Caucas. Hàbitats variats (jardins, boscos...), generalment zones obertes on puguin caçar fàcilment i no gaire lluny de les zones de cría (rius d'aigües calmes i aigües estancades).

[Font]

1 comentario:

Nicolas Moulin - NiMou dijo...

Jodo, Monica, has cambiado de camera? Que nitidez mas brutal, buenisimas estas fotos.